Verloop van het boompollen seizoen

Het pollenallergie jaar kent als het ware drie seizoenen: het seizoen van Boompollen, Graspollen en Kruidenpollen.  Deze drie stuifmeelseizoenen volgen grofweg het vroege voorjaar, lente en begin zomer en ten slotte zomer en najaar. Maar exacte data voor begin en eind van die drie pollenseizoenen kun je bijna niet geven. De oorzaak daarvan is dat de weersinvloeden een flinke vinger in de pap hebben. En uit ervaring weet iedereen dat het weer per jaar boven op het jaarlijks seizoenverloop een heel grillig onvoorspelbaar patroon kan hebben wat tot uiting komt in de weersverwachting die steeds weer bijstelling behoeft.

Lees hier verder...

Innovatielab Augmented Reality, op je gezondheid!

Augmented Reality, de techniek om beelden uit de echte wereld te mengen met de content uit de digitale wereld, spreekt tot de verbeelding. Sinds Apple de AR-kit voor ontwikkelaars introduceerde is het voor ontwikkelaars eenvoudiger geworden om deze techniek in apps toe te passen. Ook in Android worden flinke stappen gemaakt. De grote vraag blijft natuurlijk, “wat voegt het toe?”. De tijd zal het leren.

Lees hier verder...

Kunnen huisdieren ook last van hooikoorts hebben?

Als het over allergie en huisdieren gaat, dan wordt er meestal allergisch vóór huisdieren bedoeld. Maar kunnen huisdieren zelf ook last van allergische reacties zoals hooikoorts hebben? Om hier wat meer van te weten te komen, hieronder enkele vragen aan Jacqueline Sinke, dermatoloog bij het Medisch Centrum voor dieren in Amsterdam

Lees hier verder...