Hooikoortsradar app

Stacks Image 3103754
Stacks Image 3103756
Stacks Image 3103758
Stacks Image 3103760
Stacks Image 3103806
Stacks Image 3103808
Stacks Image 3103762

Stacks Image 3103767

Stacks Image 3103769

Hooikoortsradar app


HooikoortsRadarLogo_pro_website

Hooikoortsradar website en web-apps
De website hooikoortsradar.nl was al een aantal jaar onderdeel van de pollennieuws website. Begin 2017 is ook deze website mobielvriendelijk gemaakt en heeft een eigen gezicht en focus gekregen. Er is nieuwe content ontwikkeld zoals de maandelijkse klachtenscore grafiek, de grafiek met pollentellingen en een grafiek met een overzicht van hooikoortsgerelateerde consulten bij de huisarts. In samenwerking met Buienradar is de Meerdaagse verwachting doorontwikkeld van staafgrafiek naar kaartvorm. Voor hooikoortspatiënten is de kwaliteit en nauwkeurigheid van het onderliggende model uiteraard van het grootste belang. Hier ligt dan ook de focus van hooikoortsradar. Met nieuwe software, analyses en technische mogelijkheden wordt doorlopend met een aantal partners aan modelverbetering gewerkt. Naast de website zijn er zowel iOS als Android web-apps van hooikoortsradar ontwikkeld. Er is een gratis versie mét advertentie, en een advertentie vrij-versie waarvoor een kleine vergoeding wordt gevraagd.

Voor meer informatie over de Hooikoortsradar app kunt u contact opnemen met uitgever World of Warmth, Arno Vlooswijk: 06 - 3008 8681

App over pollen en hooikoortsPollennieuws app; kaartje, uitgebreide journaals en meer inzicht in eigen klachtenpatroon
De website Pollennieuws.nl is begin 2017 volledig vernieuwd. Een belangrijk aspect was het beter toegankelijk maken van de informatie, zoals de kalender en het journaal, voor mobiele telefoons. Op pollennieuws.nl leert u de pollenplanten herkennen voor welke u allergisch kunt zijn en geeft achtergrondinformatie over pollen, hooikoorts en allergie. Het biedt u de mogelijkheid om uw medicatie, buitenactiviteiten of vakantieplanning af te stemmen op de aanwezigheid van pollen waarvoor u gevoelig bent. Door de mobielvriendelijkere website is ook de aansluiting met de Pollennieuws apps verbeterd. Bij de ontwikkeling van de Pollennieuws apps ligt vooral de nadruk op een aantal aanvullende functies.

icoontje_pollennieuws

Eigen logboekje als basis
De apps bevatten een logboekje, waarin het verloop van de eigen hooikoortsklachten is op te nemen, met de intensiteit en de belangrijkste symptomen. Het logboekje helpt je je hooikoorts of pollenallergie beter te managen. De informatie in het logboekje is printbaar en is ook waardevol in contact met de huisarts en specialist.

Landelijke en regionale klachtenscore
De meldingen via dit logboekje van de pollennieuws-apps worden ook vastgelegd en verwerkt in een database die de informatie verrijkt en aan u terug geeft. Via de apps en de site is te zien welke meldingen van hooikoortslast worden gedaan in het land en in de eigen regio. De eigen hooikoortsbeleving is hierdoor te vergelijken met meldingen van anderen.

Gratis of met ontwikkelvergoeding
De apps van Pollennieuws zijn te downloaden via de App Store en Android Market. Voor het gebruik is geen registratie nodig. Afgelopen jaren zijn de apps gratis én advertentie-vrij geweest. Dit bleek een lastige combinatie om updates en innovatie op het gewenste niveau te houden. De basis informatie zoals het dagelijkse kaartje, het journaal en de meerdaagse verwachting zal via website en app gratis toegankelijk blijven. Voor de extra functies zoals het logboekje en jaaroverzicht vragen een vergoeding om toekomstige updates te kunnen blijven realiseren. Dit zal voor zowel de iOS als Android apps doorgevoerd worden.

Blijvend actueel en onafhankelijk:
Pollennieuws is een initiatief van de Nijmeegse biologen Herman van Wissen en Maurice Martens en gaat het elfde jaar in. De informatie via pollennieuws.nl en via de apps wordt begeleid door een onafhankelijke wetenschappelijke redactie. Pollennieuws verzorgt dagelijks actuele kaartjes van de pollendruk en het hele jaar door actuele pollenjournaals met achtergrondinformatie. De verbetering en ontwikkeling van Pollennieuws wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van en in samenwerking met Flora van Nederland.

Kortom:
Pollennieuws.nl en de Pollennieuws-apps: voor meer grip op uw hooikoorts!

Voor meer informatie over Pollennieuws.nl en de Pollennieuws-apps kunt u contact opnemen met uitgever World of Warmth, Arno Vlooswijk: 06 - 3008 8681
My Image